Whiplash

Onze manueel therapeuten bij Fysiotherapie Balade zijn speciaal opgeleid voor het behandelen van Whiplash klachten.  Wil je meer informatie over het behandelen van een whiplash en wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en/of lees hieronder nog meer achtergrond informatie.

Maak een afspraak     Bel: 0416-337 651


Whiplash

Een whiplash soms ook wel whiplash associated disorders (WAD) genoemd treedt vaak op na een trauma/ongeval bijvoorbeeld bij aanrijding van achteren en wordt veroorzaakt door een verrekking van de nekspier, het hoofd wordt met kracht naar achteren en dan weer naar voren geslingerd. De klachten die je vaak ervaart bij een whiplash: concentratieproblemen, vergeetachtigheid, hoofdpijn, duizeligheid, overgevoeligheid voor geluid en licht, emotionele instabiliteit en vermoeidheid en slecht kunnen slapen. Doordat een whiplash een complexe aandoening is verschillen de behandelmethodes.

Bij Fysiotherapie Balade kijken wij samen met jou welke behandeling het beste bij je klachten en hulpvraag passen en staat jouw hulpvraag centraal in de behandeling. We kunnen er voor zorgen dat de fysieke klachten zoals nekpijn en hoofdpijn minder worden. Daarnaast werken we samen met ergotherapie Tilburg-Waalwijk waarbij we gaan kijken hoe we jouw belasting en belastbaarheid kunnen beoordelen. Wanneer nodig dan stellen we een specifiek afgestemd oefenprogramma voor je op zodat je optimaal kan herstellen.