COPD

Bij Fysiotherapie Balade is er een longfysiotherapeut aanwezig die je graag helpt. Wil je meer informatie over het behandelen bij COPD en wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en/of lees hieronder nog meer achtergrond informatie.

Maak een afspraak     Bel: 0416-337 651


COPD

Met jarenlange ervaring op het gebied van COPD met een eigen longfysiotherapeut is Fysiotherapie Balade gespecialiseerd in het behandelen van uw COPD klachten. Nadat we samen met je de anamnese hebben afgelegd gaan we een behandelplan opstellen gebaseerd op jouw wensen en doelen. Tijdens het behandelen zullen we gaan werken aan het verbeteren van je conditie door bijvoorbeeld te fietsen, wandelen, krachtraining. Het leren omgaan het COPD binnen jouw leven en leren we je ademhalings- en ontspanningstechnieken ook wel huff-technieken genoemd.

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een longziekte waarbij de longen zijn beschadigd. Je hebt hierdoor minder zuurstof en moeite met ademhalen. Gevolgen hiervan zijn dat je minder energie hebt en moeite krijgt om alledaagse activiteiten uit te voeren zoals, traplopen, de hond uitlaten of jezelf aankleden. COPD is een verzamelnaam voor:

Chronische bronchitis: hierbij zijn je bronchiën steeds ontstoken. Bronchiën zijn vertakkingen van je luchtpijp naar je longen. Hierdoor maakt je lichaam meer slijm aan wat het ademhalen lastiger maakt.

Longemfyseem: bij longemfyseem gaan er steeds meer longblaasjes verloren. Deze blaasjes zorgen ervoor dat zuurstof na het inademen in je bloed komt, en dat afval stoffen weer uitgeademd worden. hoe minder longblaasjes je dus hebt hoe moeilijker dit wordt. Hierdoor kun je benauwdheid ervaren.

COPD is een blijvende longziekte wat niet te genezen is maar door aanpassingen in je leven en de juiste behandeling is het verloop van COPD wel te beïnvloeden. Fysiotherapie Balade helpt u hier graag bij!