Dry needling

Dry needling is een behandeltechniek waarbij dunne naaldjes worden gebruikt. Dry needling wordt gebruikt bij klachten van de spieren. Vooral bij rug en nekklachten, schouderklachten en hoofdpijnklachten is dry needling zeer effectief! Fysiotherapie Balade in Waalwijk is gespecialiseerd in dry needling. Diverse therapeuten met jarenlange ervaring in deze techniek staan voor je klaar! 

Maak een afspraak     Bel: 0416-337 651


Voorbeelden van hulpvragen die wij met dry needling behandelen:

  • Nek-, schouder- en armklachten
  • Rugklachten
  • Ischias
  • Thoracale klachten
  • Hernia
  • Heupklachten
  • Knieklachten
  • Slijtage van heup of knie (artrose)

Heeft u een van deze klachten of heeft u andere klachten en hier een vraag over? Schakel dan een van onze fysiotherapeuten in! Neem dan gerust contact op met Fysiotherapie Balade te Waalwijk. Ons team staat voor je klaar!


Wilt u nu een afspraak maken met één van onze therapeuten?

Dry needling bij triggerpoint klachten

De naalden die bij dry needling worden gebruikt zijn gericht op het behandelen van specifieke punten, zo genaamde ‘triggerpoints’. Een triggerpoint is een knoop in de spier die telkens aangespannen is en welke verantwoordelijk kan zijn voor klachten. Veel klachten ontstaan door een overmatige spierspanning wat kan resulteren in (uitstralende) pijnklachten, stijfheid, bewegingsbeperking en krachtverlies. Om deze klachten te behandelen gebruikt de fysiotherapeut in Waalwijk een zeer dunne naald die voorzichtig in de huid en spier gestoken wordt op de plek waar een triggerpoint zit. Door het aanprikken van deze triggerpoints kunnen de spieren ontspannen. Hierdoor worden de klachten minder of verdwijnen volledig. Dry needling is niet echt pijnlijk maar geeft meer een verkrampt en beurs gevoel. Wanneer een triggerpoint aangeraakt wordt, trekt de spier kort samen. Dit kan een soort ‘kramp’ gevoel geven, waarna de spier zich weer ontspant.

De fysiotherapeut in Waalwijk zal eerst met je in gesprek gaan om je klachten te analyseren. De spieren die klachten geven zullen onderzocht worden om eventuele triggerpoints op te sporen. Hierna wordt gekeken of dry needling de juiste optie is voor jouw klachten.