CVA/beroerte

Bij fysiotherapie Balade hebben wij jarenlange ervaring in het behandelen van een beroerte / CVA.   Wil je meer informatie over onze werkwijze in het behandelen van een beroerte en wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en/of lees hieronder nog meer achtergrond informatie.

Maak een afspraak     Bel: 0416-337 651


CVA/beroerte

Jarenlange ervaring op het gebied van Beroertes ook wel CVA (Cerebrovasculair accident) maakt Fysiotherapie Balade in Waalwijk uitermate geschikt om je te begeleiden in jouw revalidatie na een beroerte/CVA. Je kunt bij ons terecht tijdens de revalidatiefase waarbij wij je helpen met het oppakken van dagelijkse activiteiten en het leren gebruiken van hulpmiddelen zoals een looprek of wandelstok. Ook wanneer je Beroerte of CVA  maanden of jaren geleden is kun je bij ons terecht en gaan wij je begeleiden in het oppakken van het normale leven zoveel mogelijk weer op te pakken en leren we je omgaan met blijvende beperkingen.

Beroertes, ook wel CVA genoemd, is letterlijk een ongeluk van de bloedvaten in de hersenen. Er gaat iets mis in de bloedvoorziening naar je hersenen, hierdoor kan bij een afsluiting van een bloedvat een deel van de hersenen te weinig zuurstof krijgen. Als er een scheuring van een bloedvat optreed kan er weefsel kapot gaan. Als gevolg van hiervan kunnen hersencellen in het aangedane gebied doodgaan waardoor je bepaalde hersenfuncties verliest (denk hierbij bijvoorbeeld aan moeite met spraak of dingen herinneren) Beroertes ofwel CVA is een verzamelnaam voor een herseninfarct en een hersenbloeding. Klachten die je kan ervaren na een beroerte of CVA: problemen met lopen, moeite om het evenwicht te bewaren, een arm die niet ‘meewerkt’ en problemen met praten.