Ischias

Ischias is een vervelende klachten wat vooral uitstralende beenpijn en rugpijn veroorzaakt. Onze manueel therapeuten bij fysiotherapie Balade Waalwijk zijn speciaal opgeleid voor het behandelen van Ischias klachten. Wil je meer informatie over het behandelen van Ischias en wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en/of lees hieronder nog meer achtergrond informatie over ischias.

Maak een afspraak     Bel: 0416-337 651


Ischias

Ischias is pijn die wordt gevoeld in de lage rug en uitstraalt naar het been. Soms kan ook behoorlijk veel pijn in de bil worden gevoeld. Meestal wordt ischias veroorzaakt doordat een zenuw geïrriteerd is geraakt. Naast pijnklachten kan er ook een doof gevoel of tintelingen in het been worden gevoeld.

Ischias kan ontstaan door langdurige stress, een langdurige inactieve houding of een slechte algehele lichamelijke conditie. Het kan ook plotseling ontstaan door bijvoorbeeld een plotselinge verkeerde buigbeweging of als je op een verkeerde manier iets zwaars getild hebt. Het belangrijkste bij ischias is dat de oorzaak van de klachten wordt achterhaald zodat een gerichte behandeling kan worden ingezet.

Onze fysiotherapeuten van Fysiotherapie Balade Waalwijk zijn gespecialiseerd in het behandelen van Ischias klachten. Door de oorzaak te achterhalen van jouw probleem kunnen we een gericht behandelplan maken. Door middel van innovatieve therapieën zoals zenuw-rek en glij-technieken, dry needling en moderne manuele therapie kunnen wij snel voor verlichting van uw klachten zorgen. Daarnaast is het uitgangspunt om de oorzaak van de klacht aan te pakken zodat de gehele klacht verdwijnt en ook niet meer terug kan komen. Bij Fysiotherapie Balade Waalwijk kijken wij samen met jou welke behandeling het beste bij je klachten en hulpvraag passen en staat jouw hulpvraag centraal in de behandeling. We kunnen er voor zorgen dat de fysieke klachten zoals uitstralende beenpijn en rugpijn minder worden.  Wanneer nodig dan stellen we een specifiek afgestemd oefenprogramma voor je op zodat je optimaal kan herstellen. 
Komen bovenstaande klachten bekend voor? Neem dan direct contact op met één van onze specialisten!