Piriformissyndroom

Heeft u last van deze klachten? Fysiotherapie Balade is gespecialiseerd in het verhelpen van deze klachten. Wil je snel verlichting van je klachten en ook de oorzaak aanpakken van je probleem? Maak dan direct een afspraak met één van onze specialisten.

Maak een afspraak     Bel: 0416-337 651


Piriformissyndroom

Het piriformis syndroom is een vervelende klacht waarbij je pijn in je bil voelt, wat vaak uitstraling geeft in je been. Deze uitstraling kan je voelen tot in je voet aan toe. De oorzaak van het probleem is dat er een zenuw (nervus Ischiadicus) geïrriteerd is geraakt. Deze zenuw loopt door een spier (m. Piriformis) heen. Als deze spier overbelast is kan het de zenuw irriteren waardoor jij deze klachten voelt. De klachten kunnen gepaard gaan met een doof gevoel en tintelingen in het gehele been en de voet. Het piriformissyndroom is goed te behandelen door middel van dry needling en rektechnieken. Daarnaast dient de oorzaak van de klachten te worden onderzocht. Waardoor komt het dat deze spier overbelast is geraakt?

Fysiotherapie Balade kijkt direct naar de oorzaak van je klachten en probeert deze te achterhalen tijdens het lichamelijk onderzoek. Er wordt niet alleen gekeken naar de locatie van de klachten maar ook waar de klachten vandaan komen. Wil jij weten waar de klachten vandaan komen, wat je hier aan kan doen en direct verlichting hebben van klachten? Neem dan contact met ons op voor een afspraak!