Hersenschudding

Heb je klachten van een hersenschudding? Bij Fysiotherapie Balade zijn we gespecialiseerd in het behandelen hiervan. Wij kijken graag met je mee om je op de beste manier te kunnen helpen! Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak een afspraak     Bel: 0416-337 651


Hersenschudding/commotio cerebri

Bij Fysiotherapie Balade maken wij gebruik van dry-needling door een gecertificeerde fysiotherapeut om je pijnlijke stijven spieren te ontspannen, ook kijken we naar welke klachten je ervaart met alledaagse activiteiten en gaan we je hierbij helpen. Tijdens de anamnese kijken we naar wat je problemen en wensen zijn en maken wij hier een passende behandelplan voor. Wanneer je een harde klap maakt met je hoofd bestaat de kans dat je een hersenschudding of erger een hersenkneuzing oploopt. Je hersenen zitten los in je schedel en worden omgeven door vocht. Als je dus een harde klap krijgt dan schudden je hersenen. Is deze klap hard genoeg dan raakt je hersenweefsel de binnenkant van je schedel, hierdoor kan er schade ontstaan aan de hersenen, maar ook aan de bloedvaten die zuurstof geven aan de hersenen. Hierdoor kunnen zelfs bloedingen ontstaan.

Een hersenschudding is een lichte trauma aan de hersenen en in de meeste gevallen geeft dit geen blijvende schade. Wel kan het weken tot maanden duren voor je weer helemaal beter bent, in sommige gevallen houd je er nog klachten aan over. Kenmerken van een hersenschudding: bewusteloos zijn geweest, geheugenverlies, hoofdpijn, verwardheid, misselijkheid of braken, duizeligheid, niet stevig lopen, vermoeidheid of niet goed kunnen slapen.

Hersenkneuzing is een middelzwaar tot ernstige trauma aan de hersenen. In de meeste gevallen geeft een hersenkneuzing wel blijvende schade aan de hersenen. Ook bij een hersenkneuzing kan het weken tot maanden duren tot je weer helemaal beter bent. De kans op restklachten is hierbij groter dan bij een hersenschudding. Kenmerken van een hersenkneuzing: voor langere tijd bewusteloos zijn, voor langere tijd geheugenverlies, moeite hebben met het begrijpen en gebruiken van informatie, verward gedrag, uitval van een arm, been, gezicht of ander lichaamsdeel, dubbelzien, problemen met het zien.