Hernia (Rughernia)

Een hernia in de lage rug is een vervelende klachten wat vooral uitstralende beenpijn en rugpijn veroorzaakt. Onze manueel therapeuten bij fysiotherapie Balade Waalwijk zijn speciaal opgeleid in de behandeling van een hernia.  Wil je meer informatie over het behandelen van een hernia en wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en/of lees hieronder nog meer achtergrond informatie over een hernia.

Maak een afspraak     Bel: 0416-337 651


Hernia (Rughernia)

Zeer ernstige pijn in de onderrug kan duiden op een hernia. De oorzaak van een hernia is dat er een zenuw in uw rug wordt afgekneld door een vernauwing of uitstulping in de lage rug. Dit kan ontstaan door verschillende dingen: een plotselinge draaibeweging, iets vertillen of verschuiven, gebrek aan voldoende beweging, een slechte spierconditie, of een aangeboren zwakte van het discusweefsel.

Symptomen zijn voornamelijk pijn in je rug en/of bil en een diep schietende pijn door je gehele been gaan en/of een oppervlakkig brandende pijn. Daarnaast gaat een hernia vaak gepaard met een doof gevoel, tintelingen en/of krachtverlies in het been. De pijn in het been en bil is vaak heviger van aard dan de pijn in de rug.

Wanneer je bovenstaande symptomen ervaart is het belangrijk dat je onmiddellijk contact opneemt met de huisarts en/of de fysiotherapeut/manueel therapeut.

Gelukkig gaan de klachten van een hernia meestal binnen 3 maanden vanzelf over mits de juiste adviezen in acht worden genomen en de juiste therapie wordt ingezet. Deze therapie moet specifiek op uw klachten en symptomen worden afgestemd.

Onze fysiotherapeuten van Fysiotherapie Balade Waalwijk zijn gespecialiseerd in het behandelen van hernia klachten. Door de oorzaak te achterhalen van jouw probleem kunnen we een gericht behandelplan maken. Door middel van innovatieve therapieën zoals zenuw-rek en glij-technieken, dry needling en moderne manuele therapie kunnen wij snel voor verlichting van uw klachten zorgen. Daarnaast is het uitgangspunt om de oorzaak van de klacht aan te pakken zodat de gehele klacht verdwijnt en ook niet meer terug kan komen. Bij Fysiotherapie Balade Waalwijk kijken wij samen met jou welke behandeling het beste bij je klachten en hulpvraag passen en staat jouw hulpvraag centraal in de behandeling. We kunnen er voor zorgen dat de fysieke klachten zoals uitstralende beenpijn en rugpijn minder worden.  Wanneer nodig dan stellen we een specifiek afgestemd oefenprogramma voor je op zodat je optimaal kan herstellen. Komen bovenstaande klachten bekend voor? Neem dan direct contact op met één van onze specialisten!