Migraine

Onze manueel therapeuten bij Fysiotherapie Balade zijn speciaal opgeleid voor het behandelen van migraine. Door middel van onze unieke behandelmethode kunnen wij er voor zorgen dat je migraine klachten minder worden in intensiteit en minder vaak voorkomen. Wil je meer informatie over het behandelen van migraine en wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en/of lees hieronder nog meer achtergrond informatie.

Maak een afspraak     Bel: 0416-337 651


Migraine: onze unieke behandelmethode in Waalwijk

Vaak kunnen triggerpoints in de nek en vanuit de schedelrand (tussen je hoofd en nek) een migraine aanval uitlokken. Deze triggerpoints kunnen effectief behandeld worden middels triggerpoint therapie en dry needling. Fysiotherapie Balade is gespecialiseerd in het behandelen van deze triggerpoints.
De meeste fysiotherapeuten mogen met dry needling alleen de lage nekspieren prikken. Bij Fysiotherapie Balade zijn onze therapeuten speciaal opgeleid om ook hoog in de nek en in de schedelrand te mogen prikken. En migraine aanvallen worden juist getriggerd vanuit de triggerpoints vanuit de schedelrand en de hoge nek!

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken er een associatie is tussen actieve triggerpoints in de nek en migraine. Ook blijkt het behandelen van spieren uit de nek door middel van dry needling en triggerpoint therapie effectief  in het verhelpen en verminderen van migraine klachten. De migraine aanvallen zijn door deze innovatieve behandeling minder heftig van aard en komen vaak minder voor. Zowel de frequentie (het minder vaak voorkomen) als de intensiteit (de hevigheid) van de aanvallen worden dus minder. 

Achtergrond informatie migraine
Migraine is een belemmerende klacht waarvan de oorzaak nog niet precies bekend is. Migraine bestaat uit aanvallen die resulteren in een bonkende hoofdpijn die vaak aan een kant van het hoofd gevoeld wordt.
Migraine heeft vaak een van de volgende kenmerken:

  • Je ziet minder goed aan een kant van je gezichtsveld.
  • Je ziet vlekken en lichtflitsen.
  • Je kunt moeilijk praten.
  • Je voelt je misselijk.
  • Je moet overgeven.
  • Je bent gevoelig voor geluid, licht en geur.
  • Je aanval duurt uren tot dagen.